Strategiböcker om texas holdem

Du kan ha tur och du kan ha otur. Eller så kan du ha en strategi. Och varför chansa? När det kommer till världens mest älskade pokerspel är konkurrensen på en helt annan nivå än vid andra online spel – men det gör också att vinsten smakar betydligt bättre. När du vinner Texas Hold'em så vinner du inte bara pengar. Du vinner respekt från de andra spelarna - inklusive dig själv. Visst, du kan vinna baserat på din tur (eller de andra spelarnas otur). Men för att vinna gång på gång, såväl hemma från soffan som i pokermästerskapet, så krävs det strategier. På så sätt skiljer sig Texas Hold'em från andra onlinespel eftersom du här betydligt mer måste spela med både tanke och känsla. Som tur är går detta att öva upp, även om du inte är en naturligt född pokerstjärna.

Så var hittar du då dessa strategier? Internet, ja. Pokerintresserade vänner och bekanta, ja. Tips och råd går att hitta lite varstans. Men frågan du måste ställa dig själv är: kan du vara säker? Kan du vara säker på att informationen du fått inte är felaktig eller bristfällig? Kan du vara säker på att du har de strategier som krävs för att vinna handen? För kom ihåg, de finns andra som vill vinna lika mycket som du.

Om svaret är nej. Om du vill du vara säker. Mer än säker. Om du alltid förlorar och vill visa en gång för alla vad du går för. Om du är den ständiga tvåan. Om du kanske till och med riktigt, riktigt bra, men behöver råden för att ta dig till nästa nivå. Då är strategiböcker om Texas Hold'em något för dig.

Ett exempel på en sådan läsning är klassikern "Super System: A Course in Power Poker" av Doyle Brunson. Utgiven 1979 är den, trots några år på nacken, lika aktuell nu som då. Brunsons "Super System" upprörde pokerproffs världen över när den kom ut för att den ansågs avslöja för många spelhemligheter. Idag räknas den till en av de absolut bästa pokerguiderna genom tiderna.

En annan variant som är lika informationsrik, men något nyare och skriven på svenska, är "Pokerhandboken" av pokermästaren Dan Glimne. Förutom grundläggande pokerkunskaper täcker den även hur du ska planera ditt spel, avläsa dina medspelare och slutligen hitta din egen spelstil.

Likaså ger "Hold'em Poker for Advanced Players" av David Sklansky och Mason Malmuth användbara tips men kanske allra mest för dig som redan har relativt stora kunskaper och vill avancera ditt spel ytterligare.

Kort sagt, det enda du behöver veta om Texas Hold'em finns samlat i dessa tre, men också i många andra generella pokerstrategiböcker, och informationen kommer ifrån de stora proffsen som använder tipsen själva.

Spar tid (och pengar) och läs in dig på strategierna du behöver för att vinna nästa Texas Hold'em.